Poradenství


Markéta Vinkelhoferová

Expertka na enviro sociální podnikání

Markéta Vinkelhoferová

Oblasti specializace: Principy environmentálního sociálního podniku, principy fair trade, aspekty zero waste a cirkulární ekonomiky/re-use, aplikace Cílů udržitelného rozvoje (SDGs) v praxi, co znamená ESG, příprava a konzultace podnikatelského plánu, proveditelnost záměru, udržitelnost podnikatelských aktivit (sociální, ekonomická a environmentální), management sociálního podniku, marketing a PR.

Místo výkonu konzultace a dojezdnost:
Celá ČR 

Kontakt:
+420 731 620 489
marketavink@seznam.cz

Profil

Spoluzakladatelka sociálního podniku Fair & Bio pražírna ve středočeském Kostelci nad Labem a dlouhodobá prosazovatelka environmentálního sociálního podnikání – tedy lokálně prospěšného s pozitivním dopadem na životní prostředí.

S Markétou Vinkelhoferovou o tom vyšel rozhovor v magazínu Harper’s Bazaar a o významu propojení sociální, ekonomické a environmentální udržitelnosti v podnikání hovoří také v podcastu Loopa Vojty Kovala: Sociální podnikání, které voní po mýdle.

Fair & Bio pražírna, kterou provozuje Fair & Bio družstvo, je příkladem praxe sociálně, ekonomicky a environmentálně prospěšných aktivit (nejen) v sociálním podnikání. Od roku 2013 zpracovává fairtradovou bio kávu a zaměstnává osoby s mentálním a fyzickým znevýhodněním. Pravidelně o svých aktivitách publikuje texty na blogu. Její zástupci se objevili v mnohých českých médiích včetně České televize a Českého rozhlasu.

Markéta Vinkelhoferová je také předsedkyně správní rady Tematické sítě pro sociální ekonomiku (TESSEA), kde má na starosti síťování, environmentální a místní přínosy sociálního podnikání a spolupracuje na inovaci principů sociálního podnikání. Šíří povědomost o environmentálním sociálním podnikání na seminářích, workshopech, konferencích po celé ČR i při mentoringu a konzultacích jednotlivců i celých firem a neziskovek. Spoluorganizovala Fóra sociální solidární ekonomiky, potravinové suverenity a semináře Otevřený prostor na témata Podnikání pro lidi a planetu a Cesty ke smysluplné práci. Spoluzaložila Českou federaci nábytkových bank a re-use center. Reprezentuje Českou republiku na zahraničních akcích a usiluje o mezinárodní síťování, z čehož se snaží čerpat pro přenos dobré praxe k nám.

Zajímají vás příklady vás praxe environmentálního sociálního podnikání? Chcete si předčíst o fair trade, re-use a cirkulární ekonomice anebo komunitou podporovaném zemědělství? A jak to vše souvisí se sociálním podnikáním? Podívejte se na články Markéty Vinkelhoferové na webu České sociální podnikání.


Máte zájem o kontaktování experta?

Můžete k tomu použít i následující formulář.

Vaše zpráva
Please enter your email!
Napište vaši zprávu

Patička - Kontakt

Ministerstvo práce a sociálních věcí
Oddělení sociálního podnikání
Karlovo náměstí 1359/1, Praha 2
Projekt Rozvoj ekosystému sociálního podnikání
Tel.: 770 116 520
Kontaktní osoba:
Gabriela Kurková
Email: gabriela.kurkova@mpsv.cz 

eumpsv

Copyright 2024 © Ministerstvo práce a sociálních věcí, Rozvoj ekosystému sociálního podnikání (RESP), registrační číslo - CZ.03.02.02/00/22_004/0001397.