Aktuality

  28. 11. 2016

Na pražském hradě byl letos podruhé vyhlášen sociální podnik roku

Tisková zpráva Praha, 25. listopadu 2016

Na slavnostním večeru ve Španělském sále Pražského hradu byly 22. listopadu oceněny nejlepší firmy a organizace v programech Národní ceny kvality ČR, Národní ceny ČR za společenskou odpovědnost a udržitelný rozvoj a dalších programech v oblasti kvality. Letos podruhé získal jednu z cen za společenskou odpovědnost sociální podnik. Je jím Ergtep, družstvo invalidů, kterému byla předána cena na Pražském hradě. Na druhém místě se umístilo Fair & Bio družstvo, třetí místo získalo nakladatelství Pasparta Publishing, s.r.o.

Ergotep podniká v Pardubickém kraji a poskytuje široké spektrum služeb, například e-shop Tescoma na klíč a back-office pro skupinu ČSOB. Zaměstnává téměř 250 lidí s různými typy zdravotního postižení.

“Ze získání ceny máme velkou radost a potěšilo nás, že jsme obstáli, v porovnání s jinými sociálními podniky. Vnímáme to hodně jako závazek do budoucna”, řekl generální ředitel Ergotepu, Jiří Černý.

Cenu za společenskou odpovědnost Podnikáme odpovědně vyhlašuje Rada kvality ČR s Asociací společenské odpovědnosti, Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR a P3 – People, Planet, Profit. Sociální podniky mají v této ceně svou vlastní kategorii, kterou zajišťuje po odborné a organizační stránce obecně prospěšná společnost P3 - People, Planet, Profit. “Vlastní cena pro sociální podniky a její předávání ve Španělském sále Pražského hradu jsou projevem uznání společnosti, které sociální podniky tolik potřebují. Ergotep patří mezi naše největší a nejsilnější sociální podniky a cenu si určitě zaslouží.”, řekla ředitelka P3, Petra Francová.


P3 - People, Planet, Profit, o.p.s. prosazuje a podporuje sociální podnikání v ČR, úzce spolupracuje s Tematickou sítí pro sociální ekonomiku TESSEA, dále také poskytuje konzultace, pořádá semináře a workshopy a administruje www.ceske-socialni-podnikani.cz, největší zdroj informací o sociálním podnikání v ČR.


Další informace:
P3 - People, Planet, Profit, o.p.s.
Malátova 659/16, Praha 5 – Smíchov, 150 00
Gabriela Kurková
Tel.: +420 776 236 792
E-mail: gabriela.kurkova@p-p-p.cz
Web: www.ceske-socialni-podnikani.cz  a www.p-p-p.cz 

 

 

Předávání cen na Pražském hradě


Patička - Kontakt

Ministerstvo práce a sociálních věcí
Oddělení sociálního podnikání
Karlovo náměstí 1359/1, Praha 2
Projekt Rozvoj ekosystému sociálního podnikání
Tel.: 770 116 520
Kontaktní osoba:
Gabriela Kurková
Email: gabriela.kurkova@mpsv.cz 

eumpsv

Copyright 2024 © Ministerstvo práce a sociálních věcí, Rozvoj ekosystému sociálního podnikání (RESP), registrační číslo - CZ.03.02.02/00/22_004/0001397.