28. 8. 2014

Konference TESSEA 22. 5. 2014

Tazatel: Pavla Svobodová

Respondent: Andy Churchill, Network for Europe (Velká Británie)

 

Andy, jak se Vám líbila konference TESSEA?

Líbila. Dobrá konference, na kterou bylo pozváno široké spektrum přednášejících. Bylo mi potěšením se jí za Velkou Británii zúčastnit a vyslechnout si všechny ty zajímavé příspěvky a prezentace.

A jaká byla spolupráce s P3? Mohl byste říci, co konkrétně Vás na spolupráci zaujalo, co bylo bez chyby, kde vidíte případně nějaký prostor pro zlepšení?

Bylo vidět, že se P3 organizace konference usilovně a hodně věnovala, že odvedla kus poctivé práce. Konference byla dobře zorganizovaná a těšila se i velkému zájmu ze strany posluchačů – sál byl beznadějně zaplněn.

Co Vás překvapilo a zaujalo na situaci týkající se vývoje sociální ekonomiky v ČR? Přineslo Vám to nějakou inspiraci?

Velice příjemně mě překvapilo, když jsem slyšel, jak úspěšně se sociální ekonomika v ČR rozrůstá. Můj zájem upoutala návštěva kavárny bajkazyl.cz – byl jsem ohromen energičností nápadů a nových myšlenek.

Co si myslíte o sociálních podnicích a podnikatelích v ČR obecně, o jejich nastavení a směřování?

Jsou na dobré cestě a mají potenciál rozvoje. Společně s evropskými programy pro období 2014-2020 a rozvojem sociálních hodnot se vytváří úrodná půda a dobrá příležitost pro změnu; stejně tak i další rozvoj a růst sociálních podniků a sociální ekonomiky. Myslím si, že v budoucnosti se určitě naskytne řada dalších příležitostí pro spolupráci mezi Velkou Británií a ČR, sledujících společný cíl – rozvoj sociální ekonomiky a sociálního podnikání. 

http://www.networkforeurope.eu/

 


Patička - Kontakt

Ministerstvo práce a sociálních věcí
Oddělení sociálního podnikání
Karlovo náměstí 1359/1, Praha 2
Projekt Rozvoj ekosystému sociálního podnikání
Tel.: 770 116 520
Kontaktní osoba:
Gabriela Kurková
Email: gabriela.kurkova@mpsv.cz 

eumpsv

Copyright 2024 © Ministerstvo práce a sociálních věcí, Rozvoj ekosystému sociálního podnikání (RESP), registrační číslo - CZ.03.02.02/00/22_004/0001397.