Aktuality

  19. 3. 2024

Kulatý stůl k nové legislativě

Zveme vás ke sledování Kulatého stolu na téma: Prostupný model sociálního podnikání – budoucnost směřování sociálního podnikání v ČR? – nástroj k ozdravení společnosti ČR

V České republice se připravuje nová legislativa, která podpoří „integrační sociální podniky“. Tyto podniky zaměstnávají lidi se specifickými potřebami a pomáhají jim začlenit se do běžného života. Cílem setkání je přinést možný návrh řešení stávající situace a představit a diskutovat reformní řešení.

Ke sledování vás, jménem Ministerstva práce a sociálních věcí ČR, srdečně zve pan JUDr. Ondřej Závodský, Ph.D., jeden z tvůrců zákona.

Program kulatého stolu:
- Představení zákona: Bude představen koncept navrhované legislativy, včetně jejích hlavních principů a dopadů na sociální podnikání.
- Názory sociálních podniků a jejich reakce na připravovaný zákon: Sociální podnikatelé budou sdílet své názory a přístupy k nové legislativě, zhodnotí její potenciální výhody a nedostatky z hlediska praxe sociálního podnikání. Nasdílí své zkušenosti z provozování integračních sociálních podniků.
- Co si sociální podnikatelé myslí, že chybí nad rámec připravovaného zákona obecně: Diskuze odborníků z praxe o tom, jaké prvky by mohly být doplněny do nové legislativy a jaké další podpůrné mechanismy by mohly přispět k rozvoji sociálního podnikání v České republice.

Živě streamovanou debatu sledujte v úterý 19. března v 10:00 ZDE 


Patička - Kontakt

Ministerstvo práce a sociálních věcí
Oddělení sociálního podnikání
Karlovo náměstí 1359/1, Praha 2
Projekt Rozvoj ekosystému sociálního podnikání
Tel.: 770 116 520
Kontaktní osoba:
Gabriela Kurková
Email: gabriela.kurkova@mpsv.cz 

eumpsv

Copyright 2024 © Ministerstvo práce a sociálních věcí, Rozvoj ekosystému sociálního podnikání (RESP), registrační číslo - CZ.03.02.02/00/22_004/0001397.